Dymphina Jooren

EET PUUR GELUK

Welkom, ik ben Dymphina Jooren, een energieke bruisende zakenvrouw. Directeur van het gelijknamig metaalbedrijf. Als 4e generatie sta ik hier vanaf 1999 aan het roer.

Opgewektheid en een positieve kijk op de wereld is mijn levensmotto. Als er geen weg is, maak ik mijn eigen pad.

Toch belandde ik van het ene op het andere moment in een burn-out, dat een depressie werd, omdat ik geen gehoor gaf aan de alarmsignalen van mijn lichaam en geest.

Zo kwam ik op de stoel bij de psychiater terecht, die mij anti-depressiva begon voor te schrijven. Pillen slikken, was dat nu mijn voorland?

Alles in mij kwam in verzet. Ik ging op onderzoek. Wat doen die pillen precies in mijn hersenen? De medicatie bleek te zorgen  voor hergebruik van de neurotransmitters, maar worden dus niet extra aangemaakt. Door verdere studie ontdekte ik dat het serotonine- en dopaminegehalte in mijn hersenen kon verhogen door bepaalde aminozuren in recepten te verwerken. Met dat gegeven ging ik creatief aan de slag in de keuken.

Maar liefst 52 weken lang kookte en fotografeerde ik elke dag mijn eigen geluk stimulerende recepten. Na een klein jaar liet ik mijn gehalte aan serotonine en dopamine weer meten. Ik wist het al, de scan bevestigde mijn geluksgevoel. Alle gelukshormonen waren op peil. Deze stofwisseling van neurotransmitters is een bewezen feit.

Deze kennis en alle 365 gerechten zijn gebundeld in het boek: EET PUUR GELUK

Met dit heerlijk simpele kookboek kun je gelijk aan de slag. Eerst geef ik jou een kijkje in mijn leven. Hoe zag dat eruit en wat heb ik ondernomen om aan mijn herstel te werken, daarna kan je gelijk de keuken in…..

Hoogtijd dat de vinger op de zere plek gelegd wordt. Dat zie ik als mijn missie. Ik geef lezingen, waarin ik helder en krachtig vertel, wat de oorzaken zijn van dit menselijk instortingsgevaar en geef de luisteraars graag een duidelijke visie mee over hun levensstijl. Wat gaat er mis, hoe werkt gedrag, hoe verbruik je deze stoffen en hoe kan je met voeding (de enige natuurlijk manier qua biochemie) de gelukshormonen

(neurotransmitters serotonine / melatonine / dopamine) weer op peil eten!

Dat ik mensen ontmoet zoals Toon Walravens, mensen met een gelijke missie, daarin zie ik een gezonde toekomst. Ervaringsdeskundige als aanvulling op de medische wereld. Hiermee krijgen mensen hoop, steun en vertrouwen. Ze zien het levende bewijs, dat je echt weer gelukkig in het leven kan komen te staan.

EET JEZELF GELUKKIG!!